Klart med Vinterstudion i SVT fram till 2021

Publicerad

SVT har säkrat rättigheterna att sända Vinterstudion från hösten 2016 till 2021. Avtalet innebär att SVT kan direktsända från alpina världscupen, längdskidornas världscup, snowboardens världscup och backhoppningens världscup i ytterligare fem säsonger.

I avtalet med Infront Sports & Media ingår också rättigheterna till VM i längd och alpint 2019 och 2021, varav alpina VM hålls på hemmaplan i Åre 2019. Avtalet omfattar även snowboard- och freestyle-VM 2017.

– Jag är så himla glad idag. Det är underbart att – innan jag slutar som vd – få vara med och ta hem dessa av svenska folket så uppskattade rättigheter. Därmed säkerställer vi också ett rikt innehåll i Vinterstudion i många år framöver, säger Eva Hamilton, vd för SVT.

Med mer än 60 deltävlingar i längdskidåkningen världscup per år – där Tour de Ski ingår – och över 60 deltävlingar för damer och herrar i den alpina världscupen och med mängder av deltävlingar i snowboard och freestyle och andra skidgrenar, totalt över 250 tävlingar per år, det hundratals direktsända timmar i SVT och Vinterstudion. De alpina deltävlingarna i Österrike ingår dock inte i avtalet.

Tillgängligt för alla

– Vinterstudion har tagit sändningarna av längd och alpint till helt nya nivåer. Avtalet säkrar att Sveriges mest populära vintersport är tillgängliga för alla och att en viktig grundsten i SVT:s utbud är på plats för lång tid framöver, säger Martin Österdahl, programdirektör på SVT.

– Vinterstudion är en slags egen vintersaga vi har tillsammans med vår publik. Nu kan vi fortsätta berätta den tillsammans i många år till, säger Per Yng, sportchef på SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vinterstudion

Mer i ämnet