Henrik Lundqvist debuterar som sommarpratare

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist, Lars Lagerbäck och Johanna Frändén. Tre namn med sportanknytning som alla debuterar som sommapratare.

Henrik Lundqvist, till vardags målvakt i New York Rangers (som återigen blev utslaget ur Stanley Cup), debuterar som sommarpratare. Programmet, som lär bjuda på en hel del musik, inte minst med tanke på att Henke brukar jamma med John McEnroe, sänds den 10 juli.

– Det ska bli intressant. Vi får se om någon lyssnar. Det ska bli kul att prata om den resan som jag har gjort. Uppvuxen i Åre och började spela hockey i en sandlåda på dagis och nu spelar man i Madison Square Garden i New York, säger Henrik Lundqvist till Radiosporten.

Sommar i P1 2013

Förre förbundskaptenen Lars Lagerbäcks stämma ljuder i etern den 28 juli. Lagerbäck, som numera basar för Islands landslag och parallellt sitter i en soffa i Viasat, lovar att bjuda på olika anekdoter från hans tid som svensk bas.

– Jag får bestämma helt själv vad jag vill prata om. Det är klart att det är några grejer som känns mer angelägna att prata om, där kanske inte bilden som finns inte stämmer till hundra procent, säger Lagerbäck till Radiosporten och poängterar att hans sommarprogram inte bara kommer att handla om fotboll.

– Jag ska försöka att inte bara prata om det. Jag har ju lite andra grejer som jag tycker skulle vara skoj att prata om. Vi får väl se när jag har fått fason på ett manus.

”Blandad musik utlovas”

Fotbollsjournalisten Johanna Fränden, till vardags baserad i Paris, är laddad inför uppgiften.

– Ska bli kul, spännande och rejält nervöst. Kommer prata mycket fotboll och hur jag hamnade där jag hamnade. Musiken blir nog rätt genreblandad, listan bantas och utökas hela tiden, säger hon.

Förutom sommarpratandet kommer Frändén att finnas med under SVT:s Confederation Cup-sändningar mellan den 15:e och 30:e juni.

Första programmet sänds traditionsenligt på Midsommardagen den 23 juni, det sista den 18 augusti.

Idén bakom ”Sommar” började redan 1959, då dåvarande underhållningschefen Tage Danielsson skissade på en programidé.

Här är hela listan.

Läs allt om programmet här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sommar i P1 2013

Mer i ämnet