• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Gävle kommun. Det brinner i en återvinningscentral i återvunnen plast på Stena recycling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: Scanpix

Leksand sågar nya regeringsförslaget

Uppdaterad
Publicerad

Regeringens förslag att idrottsklubbar som drivs som aktiebolag ska betala halva kostnaderna för polisens nota i samband med sportevenemang är inget som tilltalar Leksand IF Ishockey AB.

– Jag tycker det är inkonsekvent att hävda om man driver sin idrottsverksamhet som aktiebolag att man ska belastas för kostnader för polisinsatser vid matcher. Det kan ju inte vara någon skillnad att driva förening, säger Leksands IF Ishockey AB:s ordförande Sven Rosén till SVT Sport.

– Som motiv anger regeringen att idrottsklubbar som drivs som aktiebolag har vinstintresse, vilket inte jag delar. Om vi tar Leksand som ett exempel är det bara ett sätt att organisera verksamheten som är tydligare än den ideella föreningen, fortsätter han.

Under året som gått har Leksand belastats med kostnader för polisinsatser motsvarande 350 000-400 000 kronor.

Det nya förslaget som regeringens utredare Bo Svensson lämnat föreslås träda i kraft den 1 maj 2014 och ska inte bara gälla idrottsaktiebolagen, utan ”alla anordnare av allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar utom ideella föreningar”.

Läs också Bara halva polisnotan för idrottsklubbar

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Polisnotor för evenemang

Mer i ämnet