Mannen menar att han inte menade att lägga handen på reporterns bröst. Foto: EBU

Mannen som trakasserade reporter ber om ursäkt

Publicerad

Mannen som pussade en sportreporter under en sändning från fotbolls-VM och lade handen på hennes bröst i ett viralt klipp ber nu journalisten om ursäkt.
– Det har inget med hennes kön, ålder eller nationalitet att göra, säger han.

Julieth Gonzalez Therán, reporter på Deutsche Welle, stod mitt i en sändning från fotbolls-VM i Ryssland när en man klev fram, pussade henne på kinden och såg ut att lägga handen på hennes bröst.

Gonzalez Therán berättade om obehaget hon kände och ett klipp från händelsen blev viralt. Nu har mannen kontaktat redaktionen för att be journalisten om ursäkt.

Slog vad med kompisar

Enligt mannen hade han slagit vad med kompisar om att han skulle pussa en journalist som stod i direktsändning, men att det blev just Julieth Gonzalez Therán har ”inget med hennes kön, ålder, nationalitet eller kanal att göra”.

– Hon var bara i närheten, säger han.

Mannen säger också att han ville lägga handen på Gonzalez Theráns axel men att den hamnade fel, och att han själv inte hade trott att han tagit reportern på bröstet om han inte hade sett klippet. 

Han säger vidare att han hoppas Julieth Gonzalez Therán ”aldrig mer kommer vara med om något liknande under sin karriär” och ”ber innerligt om ursäkt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer