Mikael Backlund ser fram emot NHL-starten. Foto: Scanpix

Mikael Backlund: ”Ska bli riktigt kul”

Uppdaterad
Publicerad

NHL-konflikten är löst vilket betyder alla lockout-spelare återvänder till sina NHL-klubbar. En av dem är Mikael Backlund som spelat i allsvenskan med Västerås. –Det ska bli riktigt kul att åka tillbaka och spela NHL igen.

Mikael Backlund är en av tre spelare som representerat Västerås medan NHL-strejken pågått. De andra två är Patrik Berglund, St. Blouis, och Brendan Mikkelson, Tampa Bay.

På onsdag flyger Backlund över för att ställa in sig hos sin arbetsgivare, Calgary Flames.

NHL-lockouten

–Det känns bra och det ska bli riktigt kul att åka tillbaka och spela NHL igen. Det är häftigt att få var där borta och lira hockey. Det har alltid varit en dröm, säger Mikael Backlund.

Backlund hoppas att istiden han fått i Västerås ska gynna honom vid NHL-starten.

–Det har varit skönt att få lira matcher och jag hoppas det kommer gynna mig att jag har tajming och lite sånt i kroppen.

Följde utvecklingen på Twitter

Beskedet fick Backlund när han satt hemma i lägenheten i Västerås.

–Jag satt hemma och följde utvecklingen på Twitter och sedan kollade jag mejlen och hade fått besked från spelarfacket att det var klart.

Säsongen blir komprimerad, det pratas om 48 matcher med start 15-19 januari.

–Det blir många matcher på kort tid – det kommer att bli häftigt. Det är bara ut och köra!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL-lockouten

Mer i ämnet