Foto: TT Nyhetsbyrån.

Modo bröt katastrofsviten – tog första vinsten på tio matcher

Uppdaterad
Publicerad

Modo tog ledningen två gånger i matchen mot Djurgården – till slut blev det tredje gången gillt. När Jonas Ahnelöv skickade in 3-2 på övertid fullkomligt exploderade Fjällräven Center. ”Det är som att vinna SM-final, haha”, säger matchhjälten till C More.

Äntligen.

Så känner nog merparten av Modotruppen, efter att ha tagit sin första seger efter en nio matcher lång förlustsvit.

SHL

– Det är som att vinna SM-final, haha. Nej men det är mycket glädje, det är mycket skönt att vi fick vinna, säger matchhjälten Jonas Ahnlöv som skickade in 3-2 mot Djurgården i förlängningen.

Fleurys fullträffar räckte inte

Veteranen Per-Åge Skröder satte 1-0 för Modo redan i den andra matchminuten. Men Modo föll tillbaka i andra och Damien Fleury kunde kvittera för Djurgården i slutet av perioden.

När Simon Önerud sedan hittade fram till Niklas Nordgren som satte 2-1 bakom Mikael Tellqvist när tre minuter återstod av matchen såg det ut att vara klart. Men Djurgården ville annorlunda och plockade ut Tellqvist. När 49 sekunder återstod var Fleury återigen framme och kvitterade.

Matchen gick till förlängning, där det tog Ahnelöv 52 sekunder att avgöra för Modo. Segern är nye tränaren ”Perra” Johnssons första, sedan han tog över efter sparkade Anders Forsberg i början av januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet