Foto: TT Nyhetsbyrå

Northug sparkar tränarteamet

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northugs storsponsor Coop har krävt att samarbete med stjärnans team ”Nya höjder” avslutas. Nu blir det så. – Jag ställer mig helt och hållet bakom Coops krav att avsluta samarbetet med ”Nya höjder”, skriver Northug till NRK via en presskontakt.

Coop går årligen in med ett stöd till Petter Northug på runt tio miljoner kronor. Men efter stjärnans omtalade fyllekörning nyligen har sponsorn tydligt visat sitt missnöje. Ett krav för fortsatt samarbete har varit att ny seriös satsning mot absoluta toppen, och då avslutas samarbetet med tränarteamet ”Nya höjer”,

– Jag känner att ett byte av tränarapparaten är mycket viktigt för att jag ska kunna prestera så bra som möjligt, säger Northug till NRK, via Coops presschef Kristin Paus.

Jobbrelationen pappa-son bryts nu

Därmed avslutas samarbetet med tränaren Eirik Myhr Nossum, som följt Northug genom karriär. Även pappan John Northug jobbar för ”Nya höjder”, men nu bryts alltså familjesamarbetet.

Enligt norska TV2 kräver dock företaget en klumpsumma som en kompensation för att avtalet hävs.

Det är ännu oklart när Northugs rättegång ska starta. Promillehalten från fyllekörningen har analyserats men inte offentliggjorts.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Northugs fylleskandal

Mer i ämnet