Northug talar ut: ”Jag fick panik”

Uppdaterad
Publicerad

– Jag fick panik och ville bara komma bort från platsen. Så förklarar Petter Northug smitningen från olycksplatsen i en intervju för norska medier.

Den norska skidstjärnan berättar att han och en vän festat med kompisar i hans hem. Av någon anledning beslöt de sig att åka ut med bilen när vännerna gick hem till sig vid femtiden. Något särskilt mål hade han och kamraten inte, enligt Northug.

– Jag var så pass berusad att jag inte var i stånd att göra riktiga val. Jag var inte förnuftig nog att låta bilnycklarna ligga, säger han.

Northugs fylleskandal

Redan efter några hundra meter är olyckan ett faktum. Northug kör med hög fart in i ett räcke i en rondell.

– Då det först smällde hamnade jag i ett chocktillstånd. Jag fattade vad som hade hänt. Jag handlade väldigt fel då, berättar en dämpad Northug i intervjun för bland annat tidningen VG.

Enligt Northug hade hans skadade kamrat sagt att det gått bra och uppmanat honom att sticka. Skidstjärnan begav sig hem, och kort därefter knackade polisen på dörren.

Northug träffar Verdens Gang och TV2 i ett hus nära gränsen till Sverige. Gardinerna är fördragna.

– Det senaste dygnet har varit tufft, sade Northug lågmält med gråten i halsen.

– Jag är ledsen och besviken över att jag har gjort, och att jag har svikit dem som står mig närmast. Det är inte de här värderingarna jag står för. Jag har satt andra i fara, det är det jag grämer mig mest över, det kunde ha gått absolut mycket värre.

Se hela intervjun på norska TV2:s sajt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Northugs fylleskandal

Mer i ämnet