Nyström spurtade hem Tjejvasan

Uppdaterad
Publicerad

Susanne Nyström var starkast i en dramatisk avslutning och tog hem segern i Tjejvasan före norskan Laila Kveli.

Susanne Nyström tog sin sjätte seger i Tjejvasan de senaste sju åren i och med dagens vinst.

Det blev en uppgörelse med norskan Laila Kveli, som ledde strax innan upploppet, då Nyström satte in slutstöten och gick om på sista puckeln.

Vasaloppet 2013

På upploppet var de två konkurrenterna i princip sida vid sida, men Nyström hade kontroll över händelserna och var först över mållinjen. Unga Julia Svan knep tredjeplatsen före Britta Johansson Norgren. Schweiziskan Seraina Boner slutade femma.

– Jag och Laila var starka hela tiden, vi var de som var uppe och körde. Jag var lite efter när upploppet började. Men jag visste att jag kunde utnyttja den sista backen. Ett fint formbesked inför det stora Vasaloppet (nästa söndag) som är målet, säger segrande Nyström till SVT Sport.

Säsongen har inte varit den bästa för Nyström som inför tävlingen tonade ner segerchanserna. Efteråt verkade hon aningen förvånad.

– Det är helt otroligt. I år har jag inte räknat med detta. Jag har inte haft formen som under tidigare år – jag värderar den här segern högt med tanke på hur säsongen har sett ut, säger Nyström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet 2013

Mer i ämnet