Foto: Bildbyrån

Olsen om pressen att ta över efter Alisson

Publicerad

Robin Olsen lovar att lägga ner mycket jobb för att leva upp till de förväntningarna som finns på honom i Roma. Men alla jämförelser med Alisson Beckers skjuter han undan.

– Det är mitt jobb nu att fokusera på mig själv, säger han på en presskonferens.

Robin Olsen beskriver flytten till Roma som ett stort steg i hans karriär – och det var utan tveksamheter som han skrev på.

– När jag fick möjligheten att komma hit var det ett enkelt val för mig, säger han.

– Jag tror att många hemma i Sverige är glada för min skull. Det är en stor klubb, en massiv klubb, alla vet vilka Roma är och jag tror att de är lyckliga för min skull.

Olsen säger att de första intrycken från klubben varit fantastiska och att han hunnit med några bra träningar, och en match mot Barcelona.

”Sålde honom och valde mig”

Nu har Olsen en tuff utmaning framför sig – att följa i Alisson Beckers fotsteg. Becker som såldes till Liverpool tidigare i somras blev då den dyraste målvakten någonsin.

– Alisson visade alla att han är en fantastisk fotbollsspelare och målvakt. Men de sålde honom och valde mig, säger Robin Olsen.

Sveriges VM-målvakt har inte undgått allt prat om just Alisson.

– Det har varit mycket prat om att ta över efter Alisson. Jag har jättestor respekt för honom, men det är mitt jobb nu att fokusera på mig själv, mitt arbete för den här klubben och vad jag ska göra här, säger han.

”Skriker mycket”

Olsen anser att hans största styrka är att han alltid ger allt, på träning och under match.

– Jag ger alltid allt och kämpar för det jag vill ha, säger han.

Olsen har börjat träna med Romas målvaktstränare Marco Savorani. Landslagsmålvakten anpassar sig enligt Roma redan till de nya förväntningarna på honom.

– Savorani skriker mycket, säger Olsen och ler.

– Men jag tror att det är bra för oss. Han är hård, han talar om för dig direkt vad han vill, han döljer ingenting och det ger oss möjligheten att hitta rätt i tränignen. Jag gillar den typen av coaching.

Förhoppningarna nu är att utvecklas ytterligare.

– Jag tror att när du har en mix av allt, från den skandinaviska tekniken till den här, då kan du utveckla dig mycket som målvakt, säger Olsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.