Här turistar OS-maskotarna i tomt Europa

Uppdaterad
Publicerad

OS-arrangören Tokyo hävdar att spelen i sommar kommer att bli av.

På deras sociala medier-konto lade man ut en passning (?) till den stora oron i Europa.

”Lite regn kunde inte störa dem!”, skrev man med en smiley på twitter när deras OS-maskotar turistar i Italien och andra länder.

Tittar man på OS-arrangörens offiicella twitterkonto finns det få spår av en oro för coronaviruset.

Tokyo-delegationen har inga planer på att ställa in eller skjuta upp spelen trots pandemin som följer i virusets spår.

Corona och idrott

Nu har man lagt ut en video där deras officiella maskotar, Someity och Miraitowa, åker runt på en skojig tur på platser i Europa som Italien, England och Frankrike. Samma dag som Japan beodrade att alla skolor skulle hålla stängt i flera veckor lade man ut en postning om vårblommor.

En OS-delegat sade först att spelen kunde skjutas upp i två år, men detta dementerades senare.

– IOK och Tokyo 2020-arrangörerna har inga planer på att ställa in eller skjuta upp spelen. Det finns inga planer på att begränsa publiken överhuvudtaget, säger Japans OS-minister Seiko Hashimoto.

I mars dansade maskotarna framför Barcelonas La Sagrada Familia och fick då frågor på sociala medier om de reste runt i världen och infomerade om att spelen var inställda. Tokyo 2020-arrangören har inte kommenterat den senaste videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet