Sebastian Karlsson fick hjärnskakning efter fula tacklingen av Regehr. Foto: C More Foto: Foto: C MoreVisa alla (6)
Visa alla (6)

Blodig tackling i Örnsköldsvik

Publicerad

I den andra åttondelsfinalen i SHL:s slutspel mellan Modo och Linköping tacklades LHC:s Sebastian Karlsson otäckt och blev liggande i sin egen blodpöl på isen.

Vi fick se en riktigt otäck tackling i den andra åttondelsfinalen mellan Modo och Linköping.

Modos Richie Regehr träffade Sebastian Karlsson i huvudet med överarmen i en stenhård tackling på öppen is.

Blodpöl från ansiktet

LHC-spelaren såg inte tacklingen komma och verkade förlora medvetandet en kort stund direkt vid smällen. Han föll handlöst med ansiktet mot den hårda isen.

En blodböl bildades och Karlsson blev liggande med ansiktet mot isen innan han med hjälp kunde föras av.

Tacklingen ägde rum i mitten av tredje perioden. Under det efterföljande numerära överläget för Linköping gjorde LHC två raka mål fram till 4-4.

Elva stygn i pannan

”Sebbe har en hjärnskakning samt sårskada. Eventuell röntgen för säkerhets skull. Målvaktscoach med på sjukhuset”, twittrar LHC:s vice klubbdirektör Anders Mäki.

På Linköpings hemsida skriver klubben att Karlsson var vid medvetande och kontaktbar under färden till sjukhuset och sent på kvällen twittrade Linköpings sportchef Mike Helber ut ny information.

”Står på sjukhus då läkaren tittar på röntgenbilder av Sebbes huvud. Enligt doktorn ser allt bra ut. Stort sår på pannan...11 stygn...hejdå modellkarriär!”, skriver Helber på det sociala mediet.

Helber twittrade sedan ut en bild där en fortfarande blodig men glad Karlsson ger tummen upp (extern länk).

Missade en månad efter hjärnskakning

Regehr åkte på ett matchstraff för charging och Karlsson fördes till omlädningsrummet och senare till sjukhus.

Den 29 januari tacklades Karlsson av Färjestads Christian Berglund och drabbades då av en hjärnskakning – en kraftig sådan.

Han var borta en knapp månad och var tillbaka mot Skellefteå den 25 februari. Vad denna tackling innebär för Karlssons säsong återstår att se. Det samma gäller Regehr som lär vänta avstängning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SHL-slutspelet 2014

Mer i ämnet