Sofia Hellqvist och prins Carl Philip på röda mattan i Globen. Foto: Olle Kirchmeier/SVT

Prins Carl Philips tips: De slåss om Jerringpriset

Uppdaterad
Publicerad

Här är prinsens toppkandidater till Jerringpriset. För SVT Sport berättar prins Carl Philip och Sofia Hellqvist om förväntningarna inför kvällens galafest.

I sommar gifter sig prins Carl Philip och Sofia Hellqvist. Men innan dess gästar de Idrottsgalan – och för SVT Sports Chris Härenstam och Kajsa Bergqvist avslöjar prinsen sina toppkandidater till Jerringpriset.

SVT Sport: De flesta tippar att det kommer stå mellan Charlotte Kalla och Sarah Sjöström. Några tips?

Carl Philip och Sofia gifter sig

– Jag får nog lägga min röst där också, säger prinsen och fortsätter:

– Svårt att säga någon av dem, Charlotte har gjort det fantastiskt, stafettlaget också. Sedan har Sarah gjort bra i från sig ganska nyligen som många kanske har i färskt minne. Men som sagt, båda är toppkandidater tycker jag i alla fall, säger prinsen.

SVT Sport: Vilka sporter ligger er varmast om hjärtat?

– Motorsport ligger självklart väldigt nära. Sen när det är vintersäsong ligger självklart skidsporterna högt upp. Men jag tycker alltid att det är lika kul att se alla duktiga idrottsmän och -kvinnor som är här i kväll och som man känner igen från tv-rutan. Då får man kanske möjlighet att säga hur mycket man uppskattar det de gör, säger prinsen.

Sofia Hellqvist:

– Om jag ska välja här måste jag säga vintersporterna, eftersom jag är uppvuxen i Dalarna. Jag är uppvuxen bredvid en skidbacke med både utför- och längdåkning, säger hon och svarar även på frågan om hon själv har tävlat:

– Lite grann, men det är inget vi ska nämna nu, haha. Jag är lite av en tävlingsmänniska, men jag har inte blivit någon atlet, säger Sofia Hellqvist.

Prinsen och Sofia Hellqvist berättar att de inte fanns på plats vid OS i Sotji.

– Nej, men vi satt vid tv:n och hejade, säger Sofia Hellqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Carl Philip och Sofia gifter sig

Mer i ämnet