Foto: TT.

Här är bröllopsmenyn

Uppdaterad
Publicerad

Bröllopsmiddagen består av fyra rätter med Älvdalsanknytning som komponerats av traktören Fredrik Eriksson.

Bröllopsmiddagen är tillagad under ledning av traktören Fredrik Eriksson. Övriga traktörer är kockarna Mathias Dahlgren, Markus Aujalay, Henrik Norström och Mattias Ljungberg.

Middagen inleds med en förrätt med vit sparris kokt i fläderblomslag med älvdalsrom, sparris- och gräslöksemulsion.

Därefter bjuds bröllopsgästerna på koriandersjuden havskräfta med spishalstrad pilgrimsmussla, grankryddad yuzudressing, harsyra och spritärtor.

Till varmrätt serveras stekt, lättrimmad gös från Hjälmaren med grillade primörgrönsaker, karamelliserad crème-fraiche och rökt smör. Och middagen avslutas med persika- och hallontartelett med vit choklad och champagne- och persikosorbet.

Hela menyn med dryck finns på hovet hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Carl Philip och Sofia gifter sig

Mer i ämnet