RF: Träning möjligt – matcher i lagidrott inte möjligt

Uppdaterad
Publicerad

Idag kom statsepidemiologen Anders Tegnell med ett klargörande runt idrotten under coronatider. Riksidrottsförbundets ordförande tolkar det som att all tävlingsverksamhet inom lagidrott stoppas.

– Det tror jag inte är möjligt, för där klarar man inte att leva upp till kraven, säger han till SVT Sport.

Björn Eriksson menar alltså att matcher inom lagidrott inte lär kunna genomföras till vidare. Det för att krav på ingen närkontakt och inga resor inte kan uppfyllas.

– Du ska få ett exempel som kanske skulle fungera. Två tennisspelare som byter om hemma, inte har någon kontakt med varandra, har egna flaskor och det finns inga åskådare. Det kanske fungerar, men där någonstans går gränsen, säger Eriksson.

Corona och idrott

Så vad säger du om lagidrott?

– Det tror jag inte är möjligt, för där klarar man inte att leva upp till kraven om fysisk kontakt. Där tror jag klargörandet innebär en fortsatt omöjlighet.

Hur är det med träning då?

– Träning skall kunna fortsätta. I förrgår fattade vi ett beslut om att man ska kunna söka pengar för att kunna skaffa utrustning som man behöver och får utgifter under coronatiden som man inte kunde förutse.

KLIPP: ”Inte rimligt att tävla vidare”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet