Richardsson: ”Varit kämpigt”

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Richardsson mötte media för första gången sedan bilolyckan i juli då en nära vän gick bort och han själv skadade knät. Han ville inte prata om olyckan men han var mycket glad över att vara tillbaka i laget.

– Det har varit kämpigt en tid men jag är oerhört tacksam för att kunna vara tillbaka i laget. Jag mår med tanke på omständigheterna bra, men det går upp och ner, säger han.

Direkt efter olyckan hade Richardsson svårt att tänka på idrott, men allt eftersom avsaknadet från träning och kompisarnar i landslaget har suget efter längdskidåkning sakta kommit tillbaka.

Gävleborg – Daniel Richardsson

– Efter olyckan hade jag ingen tanke på idrott. Jag funderade inte på att lägga av men jag tänkte på andra saker som är viktigt i livet.

Fokus ligger i första hand på att ta sig tillbaka på så hög nivå som möjligt men Richardsson säger att inte gett upp hoppet om OS nästa år. Richardsson tvingats avstå träning fram till i måndags på grund av en blödning i låret.

– OS var målet inför säsongen, vägen har bara blivit krokigare.

Det är främre korsbandet som är skadat och Richardsson ska följa ett tufft rehabsprogram för att kunna tillfriskna så snabbt som möjligt.

– Vi har lagt upp ett tufft rehabschema för att han ska kunna komma tillbaka så snabbt som möjligt, säger landslagsläkaren Per Andersson.

Landslagstränaren Rickard Grip hyllade Daniel Richardsson comeback.

– Roligt att Daniel är på plats i Torsby. Han är en stor idrottare och en bra kille. Givetvis måste han anpassa sin träning men fokus ligger på att han ska vara med laget även på framtida läger, säger Grip.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Daniel Richardsson

Mer i ämnet