Rikard Grip Foto: Scanpix

Rikard Grip tar över längdlandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Rikard Grip tar över som förbundskapten i det svenska längdlandslaget, meddelar skidförbundet i ett pressmeddelande.

– Rikard har de kvaliteter som krävs för att leda laget och allt omkring det. Han är en erkänt duktig organisatör, säger längdchef Johan Sares.

Grip kom in i landslaget som resurstränare vid OS i Vancouver 2010 och tog samma år över damlandslaget. 32-åringen blir den yngste kaptenen hittills. Lars Selin tar samtidigt över som talang- och utvecklingsansvarig och kommer därmed leda juniorlandslaget.

– De båda kommer givetvis att ha ett nära samarbete. Med den här fördelningen är målet att skapa större förutsättningar för att öka talangutveckling, ligga i framkant när det gäller utbildning och utveckling samt att skapa en ännu närmare kontakt med Skidsverige, säger Johan Sares.

Tanken var att Lars Öberg skulle fortsätta över OS i Sotji nästa vinter, men han valde att hoppa av efter en säsong på grund av familjeskäl.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.