Portugal. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ronaldo kan vara borta från spel i två månader

Uppdaterad
Publicerad

Cristiano Ronaldo avslutade VM med samma knäproblem som han gick in i mästerskapet. Portugisen satte allt på ett kort mot Ghana och går nu en kamp mot klockan för att bli hel till ligastarten i augusti. Enligt Real Madrids läkare kan det ta två månader innan Ronaldo kan spela igen.

Varken Real Madrids eller Portugals läkarstaber har kunnat lista ut vad det är för fel Cristiano Ronaldo har i sitt knä. Spanska Marca skriver att det nu konstaterats att smärtorna är desamma som före VM och nu väntar en kamp mot klockan för att bli frisk i tid till ligastarten i augusti. Vill det sig illa missar Ronaldo två månaders träning från dags dato.

Ronaldo var ett oskrivet kort hela turneringen för Portugal men spelade i slutändan alla tre gruppmatcherna, med ett mål som facit, och det var inte samma Ronaldo vi är vana att se som visade upp sig.

Fotbolls-VM: Portugal

Ont hela våren

Smärtorna fanns där redan under våravslutningen men anfallaren valde att spela Real Madrids viktiga matcher för att vara med och vinna titlar och ha chans spela VM och chansningen gick inte hem.

Ronaldo missade en hel del chanser i VM och blev inte den avgörande målskytt vi vant oss att se honom vara. Nu vet vi varför – smärtan i knät blev för stor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Portugal

Mer i ämnet