Fedor Smolov och Jevgenija Medvedeva. Foto: TT

Ryska idrottsstjärnor protesterar mot kriget

Uppdaterad
Publicerad

Runt om i världen visar människor sitt stöd för det ukrainska folket och även i Ryssland försöker idrottsstjärnor på Instagram mana till fred mellan länderna.

Den ryska landslagsspelaren i fotboll Fjdor Smolov, som för närvarande spelar i Dynamo Moskva, skriver på sin Instagram: ”Nej till kriget!!!” följt av en symbol av ett brustet hjärta och en ukrainsk flagga.

Den unge stavhopparen, och konkurrent med Armand Duplantis, Timur Morgunov har på sitt konto delat en bild av två händer målade i ländernas färger som tillsammans bildar en fredsduva.

Idrott och politik

Dessutom har den dubbla VM-guldmedaljören i konståkning, Jevgenija Medvedeva delat en text som enligt Aftonbladet kan översättas till: ”Jag hoppas allt det här snart är över, likt en mardröm”.

Tidningen skriver även att världsmästaren i modern femkamp Uliana Batasjova skrivit: ”Nej till till krig, ja till fred”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrott och politik

Mer i ämnet