Foto: Scanpix

Sandell fast för fortkörning – missar SM

Uppdaterad
Publicerad

Rallystjärnan Patrik Sandell missar helgens SM-sprint vid SM-veckan i Falun. Sandell stoppades för fortkörning när han var på väg till tävlingsområdet.

– En polis tyckte att det gick för fort. Tyvärr anser han att det gick så pass fort att han tog mitt körkort. Jag tyckte inte att det gick så fort, vi är lite oense om det. Men just nu betyder det att jag inte har något körkort så jag kan inte köra tävlingen på lördag, säger Sandell till SVT Mittnytt.

Sandell säger i ett pressmeddelande att det var ”onödigt slarv” och att han gasade för fort efter en rondell, innan han hade passerat 90-skylten.

SM-veckan vinter 2013

Sandell har överklagat ärendet men räknar ändå med att missa SM-sprinten i helgen.

– Själva överklagandet tar väl några dagar, så även om jag får rätt lär jag ju inte kunna köra nu i helgen. Det känns jättetråkigt för alla inblandade, och för all publik på plats. Vi hade velat bjuda på en grym show i helgen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan vinter 2013

Mer i ämnet