Sarah Sjöström blev årets kvinnliga idrottare

Uppdaterad
Publicerad

Sex världsrekord, tre VM-guld och ett VM-silver. 2017 var minst sagt ett bra år för Sarah Sjöström. Idag prisades hon som Årets kvinnliga idrottare på årets Idrottsgala.

– Jag bevisade för mig själv att det går att prestera bättre och fortsätta slå rekord. Jag har aldrig haft så roligt som jag har haft i år, och det är också segerreceptet, säger Sjöström i sitt tacktal.

Sjöström blev historisk ikväll då hon blev tilldelad Svenska Dagbladets Bragdguld för andra gången. 

– Det känns helt otroligt att vara i samma skara som Björn Borg och kompany, det är verkligen helt otroligt! Jag kan knappt fatta att jag får ta emot Bragdguldet för andra gången, säger hon efter att hon fått ta emot Bragdguldet.

Utsedd till Europas främsta

Förra året blev Sjöström utnämnd till Europas främsta kvinnliga idrottare av världens olympiska kommittéer, något ingen svensk har blivit förut.

Jane Cederqvist, som är en före detta simmare och den första kvinnliga idrottare att tilldelas Bragdguldet, var mycket stolt över Sjöström:

– Du är en klass för sig i svensk idrott.

Sarah Sjöström har även chans att vinna Jerringpriset för tredje gången senare ikväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.