• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: FC RosengårdVisa alla (2)
Visa alla (2)

Seger till SVT Sport:”Otroligt skönt att det äntligen är klart”

Caroline Seger är klar för FC Rosengård. Som SVT Sport avslöjat tidigare idag bryter hon kontraktet med Lyon ett år i förtid och kommer tillbaka till Allsvenskan. – Otroligt skönt att det äntligen är klart, säger Seger till SVT Sport i första intervjun sedan övergången blev känd.

Beslutet att bryta kontraktet med Champions League-mästarna Lyon har växt fram under säsongen.

– Mitt mål när jag kom dit var att vinna allt och när vi hade gjort det nu så kände jag mig klar. Och sedan har det ju inte varit världens bästa år heller i och med att jag inte fick speltiden, säger Caroline Seger till SVT Sport.

– Jag har fått så många bra erfarenheter men jag kände mig ganska klar och vill hem.

Var det självklart att det skulle bli Rosengård?

Det har bara funnits ett lag för mig om jag skulle vända hemåt en dag så det var ett enkelt val, säger Caroline Seger till SVT Sport.

Nu blir du klubbkamrat med Lotta Schelin, hur mycket har det betytt?

–  Det ska bli superroligt. Vi har sagt i många år att en dag kommer vi att få spela tillsammans och nu händer det.

– Hon är en fatastisk fotbollspelare och en god vän till mig så det ska bli spännande att se vad vi kan göra, säger Seger till SVT Sport.

” Hon kommer att tillföra en dimension till”

Det har inte varit en självklarhet att få affären i hamn. Trots begränsad speltid var Lyon inte beredda att svenskan till en början.

–  Det har varit väldigt hårt jobb. Hon hade ett år kvar och dom ville inte släppa henne i första taget, och det förstår jag. Det som jag tror vägde över var att hon ville hem, , säger Therese Sjögran, sportchef i FC Rosengård, till SVT Sport.

Vad kommer hon att tillföra?

Hon är trygg med boll och läser spelet bra. Hon kommer att tillföra en ny dimension.

Caroline Seger gör allsvensk comeback 19 augusti på Malmö IP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer