Sias snabba efter VM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Tyskland vann VM-finalen mot Argentina och här är Sias snabba efter matchen.

Värdiga vinnare:

Jag ska inte ljuga, jag höll på Argentina i den här matchen och genom VM. Det finns dock inget lag som är värda att vinna det här mästerskapet mer än Tyskland. De var turneringens bästa lag hela vägen igenom och de var bäst när det gällde. Grattis till en välförtjänt VM-seger, Die Manschaft.

Fotbolls-VM 2014

Första Européeiska vinsten i Sydamerika:

Tyskland har slagit en massa rekord men det mest märkvärdiga är att de blir det första européeiska lag som vinner ett VM som spelas i Sydamerika. De slog även ut de två största sydamerikanska lagen Argentina och Brasilien på vägen dit. Imponerande på alla sätt och vis av Tyskland.

Avbytarna avgör:

Ett återkommande mönster i turneringen har varit att avbytarna kommer in och avgör matcherna. Idag spelade Schürrle fram till Götze som avgjorde, båda är avbytare och när både Müller och Klose svek klev Götze fram. Det här blev avbytarnas final.

Messi har en bit kvar till Maradona:

Det blev inget guld i Brasilien för Messi. Det blev ingen sagoskrivning för den lilla argentinaren som dessutom inte gjorde den bästa matchen. Det blev inget frälsande av nationen på fiendemark. Det blev en andraplats och Leo Messi kommer fortfarande få leva i Maradonas skugga i minst fyra år till.

Rostig argentinsk offensiv?

Den argentinska offensiven såg ut som den bästa inför turneringen. Det står jag också idag fast vid att den är. Men när Di Maria och Aguero blev skadade hände något. Aguero såg rostig ut i matchen och Di Maria saknades enormt idag. Skadorna sänkte den argentinska offensiven idag och det blev avgörande mot Tyskland.

Tack för mig:

Det här blir mina sista snabba punkter för årets mästerskap. Tack till alla som följt mina analyser på SVT:s webb. Tack till er som chattat med mig och Anna Tascha Larsson. Tack för detta mästerskap och på återseende. Länge leve fotbollen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2014

Mer i ämnet