Erik Forssell är ny lagkapten i Skellefteå AIK. Foto: Robert Granström/TT

Skellefteå går som tåget i CHL

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå har efter tre matcher i CHL ännu inte tappat poäng. I dag tar de svenska mästarna tyska Krefeld, som ännu är utan poäng i turneringen.    

– Jag tror att Skellefteå knyter näven lite extra eftersom det varit så mycket snack om alla klasspelare som lämnat. Det sluter samman gruppen, säger SVT Sports expert Patrik Ross.                                                   

Ross plussar lite extra för lagkaptenen Erik Forssell, som gjort fyra mål hittills i CHL, tillsammans med unga backarna Tim Heed och Sebastian Aho.  

CHL 2014-2015

– Jag är väldigt imponerad av Forssell, han har alltid varit en favoritspelare för mig. Han gör aldrig en dålig match och har klivit fram extra mycket nu när han blivit lagkapten. Trots att de tappat så många spelare kommer det ständigt fram nya talanger. Aho och Heed är två spelskickliga backar som jag tror kan få ett genombrott, säger Ross.

Vi sänder matchen i SVT2/Play med start 14:30. Vi visar även Mannheim-Växjö i Play.

– Växjö är piskat att vinna för att ha någon som helst chans till avancemang, säger Ross om Växjö som tvingas klara sig utan meriterade målvaktsförvärvet Christopher Nihlstorp som utgick skadad senast mot Sparta Prag.

Färjestad möter Wien i dagens tredje svenskmatch.   

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

CHL 2014-2015

Mer i ämnet