Skidskytt överraskade längdåkarna

Uppdaterad
Publicerad

Skidskytten Fredrik Lindström körde det här loppet mest för att det var kul. Men Richardsson, Halfvarsson och Jönsson stod chanslösa mot skidskyttens framfart i längdspåren.

Även fast Lindström i dag körde utan gevär stack han i väg som ett skott och lyckades alltså vinna dagen 15 kilometerslopp i fristil.

– Jag är faktiskt lite i chock...jag va nyfiken på att se hur fort man åker i det här sällskapet. Det känns jättekonstigt faktiskt, säger Lindström som inte kan undanhålla sin glädje efter loppet, till SVT Sport.

– Det var bra tryck hela vägen och jag hade bra glid.

”Han är riktigt åkstark”

Calle Halfvarsson va dock nära att straffa skidskytten på upploppet men han hade inte hundradelarna på sin sida och slutade tvåa, 0,7 sekunder efter segraren.

– Ingen vidare bra känsla tyvärr. Tyckte inte jag hade det riktiga trycket, inget vidare bra lopp tyvärr. Jag verkar inte ha marginalerna på min sida här, säger Halfvarsson.

Men han är imponerad av Lindströms framfart i spåret.

– Han är ju en av de som är åkstarkast bland skidskyttarna. Han är riktigt duktig, jag är inte förvånad, säger Halfvarsson.

”Tyngre än i går”

Lindström startade som nummer tre, något som kan ha hjälpt skidskytten i spåren som blev lite mosiga i slutet av tävlingen. Johan Olsson, som vann i går, blev femma i dag och hade inte samma flyt i åkningen.

– Det va lite tyngre än i går, känner att återhämtningen är lite sämre än vad den bör vara.

Men att Lindström segrade är inte alls överraskande.

– Det är inte så överraskande, han är ung och går framåt hela tiden, och att få gå så tidigt i det här föret är nog en fördel. Men, som sagt, han är en duktig skidåkare.

På 13:e-plats finner vi ännu en skidskytt, Ted Armgren, som slutade 1,20 efter skidskyttekollegan Lindström.

Topp-15

Visa

1. Fredrik Lindström, SWE, 33.58,4
2. Calle Halfvarsson, SWE,  +0,6
3. Daniel Richardsson, SWE, +6,2
4. Martin Johansson, SWE, +20,7
5. Johan Olsson, SWE, +22,0
6. Anders Svanebo, SWE, +31,4
7. Anders Södergren, SWE, +45,9
8. Lars Nelson, SWE, +48,3
9. Petr Novak, CZE, +50,7
10. Erik Andersson, SWE, +1.00,2

11. Emil Jönsson, SWE, 1,14.9
12. Jens Eriksson, SWE, 1,15.6
13. Ted Armgren, SWE, 1,20.4
14. Chirstophe Perrillat, FRA, 1.23,7
15. Mickael Philipot, FRA, 1.26,9

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet