Storsegrar för innebandylandslagen

Publicerad

Både Sveriges dam- och herrlandslag i innebandy vann i utklassningsstil på lördagen. Herrlandslaget tog sin andra seger i fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i Sandviken via 10-2 mot Schweiz.

Damlandslagets segermarginal blev lika stor: 8-0 mot Tjeckien i Wil.

Efter bara sju minuter hade Sveriges herrar 4-0 mot Schweiz. Efter storsegern väntar en ren gruppfinal mot ärkerivalen Finland, som också vunnit sina två första matcher.

-Det kommer att bli tight. Finland är det bästa laget här efter oss. Men det ska bli otroligt roligt, det är sådana här matcher man vill spela, säger Alexander Galante Carlström, som gjorde ett mål och tre assist.

innebandy

Tjeckiens damer höll jämna steg med Finland på fredagen. Och efter några inledande tjeckiska chanser mot Sverige var det Cornelia Fjellstedt som bröt måltorkan.

-Det kändes riktigt bra idag och jag tycker att vi öppnade ytor för varandra i vår formation, säger Ranja Varli, som svarade för två mål och två assist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

innebandy

Mer i ämnet