Malmö FF får klara sig utan Markus Rosenberg. Foto: Bildbyrån

Malmös sista halmstrå: poäng mot Real Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF har två klara förluster – 0–5 mot Paris Saint-Germain och 0–4 mot Sjachtar Donetsk – i bagaget när gruppspelet i Champions League avslutas på tisdagen. Nu krävs att laget tar poäng mot redan klara gruppvinnaren Real Madrid för att säkra tredjeplatsen i gruppen och därmed spel i Europa League.

Med en omgång kvar av Champions Leagues gruppspel ligger Malmö FF sist i grupp A med sina tre poäng, samma poäng som Sjachtar Donetsk.

I och med den förkrossande 0-4-förlusten mot Sjachtar i Ukraina i november står laget inför en av fotbollsvärldens tuffaste uppgifter: poäng krävs i den sista matchen mot Real Madrid på bortaplan för att säkra tredjeplatsen i gruppen och därmed spel i Europa League.

Dessutom krävs att Sjachtar Donetsk förlorar sin match mot Paris Saint-Germain, alternativt tappar poäng om Malmö skulle vinna sin match.

Wiland ansluter till laget

Sedan tidigare står det klart att Malmö får klara sig utan lagkapten Markus Rosenberg som är avstängd liksom Rasmus Bengtsson.

Positivt är dock att Johan Wiland är på bättringsvägen. Målvakten krockade med en medspelare i torsdagens träningsmatch mot Molde och ådrog sig en hjärnskakning men kommer att ansluta till laget i Madrid under dagen.

– Han mår bättre. Han har fått massage och kunnat promenera så det går åt rätt håll. Vi hoppas på att han ska kunna vara tillgänglig för spel, säger Malmös läkare Pär Herbetsson till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.