Herrlaget som tog VM-guld i Kina. Foto: Svenska bangolfförbundet

Svenskt medaljregn i bangolf-VM

Publicerad

Guld till de svenska herrarna i lagtävlingen, silver till damerna, guld till Carl-Johan Ryner och silver till Fredrik Persson individuellt. Lägg till ett silver för Alexander Dahlstedt och du har den svenska medaljskörden på VM i bangolf i kinesiska Zhouzhuang.

Fredagen var en riktig superdag för svensk bangolf. Det började med att damerna tog silver i lagtävlingen och sedan följde herrarna upp med ett guld. Segermarginalen ner till tvåan Tyskland blev hela 28 slag.

– Det var det här som var målet när jag tillsammans med familjen tog beslutet att spela igen, sade Carl-Johan Ryner. som gjort comeback i landslaget, då enligt bangolfförbundets webbplats.

Samma dag följde Ryner sedan upp med att vinna individuellt och dessutom med landsmannen Fredrik Persson närmast bakom sig. Fyra slag skiljde svenskarna åt.

Det känns härligt att vinna igen, 16 år efter förra guldet. Dessa guld lindrar lite av det jobbiga att vara långt från familjen under lång tid. Med sex timmars tidsskillnad är det tufft att få till telefontid, sade Ryner.

Mixedtävlingen dagen efter resulterade inte i någon medalj, men Alexander Dahlstedt krönte det hela med att ta ett silver i matchspel under den avslutande dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.