Sverige klart för voltigefinal

Det svenska voltigelaget stod för dagens fjärde bästa kür och ligger på femteplats totalt inför fredagens final. – Vi vässade verkligen hela tiden, säger voltigören Paulina Svensson till Ridsportförbundet.

Team Sveas tekniskt svåra programmet gav utdelning – 8.1 poäng, vilket var dagens fjärde bästa resultat.

– Det här var inte det allra bästa vi gjort i en kür men det var riktigt bra och drygade ut en del till länderna bakom oss, säger lagledaren Monika Eriksson till Ridsportförbundet.

”Motiverat lag”

Sverige ligger nu på femte plats med totalt 7.527 som följer med till finalen.

– Det är ett motiverat lag. De är träningsvilliga och väl värda det här, säger tränaren Daniela Fiskbaek till Tidningen Ridsport.

Tyskland toppar

Tolv lag går vidare till final. Tyskland ligger i topp, före Schweiz, Österrike och Frankrike. Hemmanationen ligger bara två tiondelar före Sverige och det ser bra ut inför fredagens final.

– Om det blir svårt att ladda om till finalen? Nej, inte alls. Vi är astaggade, säger voltigören Marie Li Korse till Tidningen Ridsport.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.