Sveriges ramstarka försvar: ”Det sitter i ryggmärgen”

Uppdaterad
Publicerad

Om Sverige ska lyckas i VM krävs det att försvaret fortsätter leverera. Trion som ska göra det är Robin Olsen, Victor Nilsson Lindelöf och Andreas Granqvist. Kommunikationen är en av nycklarna.

– Jag kommunicerar mycket i klubblaget, ”Granen” är kapten i Krasnodar och ”Vigge” kommunicerar mycket. Vi är vana alla tre och det sitter i ryggmärgen, säger Olsen till SVT Sport.

Robin Olsen berättar att han har den tätaste kontakten på planen med just mittbackarna.

– Vi ska sätta defensiven som ett lag där vi börjar uppifrån. Det har fungerat väldigt bra under kvalet och det är också det vi ska ta med oss från Danmark och Peru.

Herrlandslaget i fotboll

På vänsterbackspositionen konkurrerar Martin Olsson och Ludwig Augustinsson. Två spelare som gillar att gå offensivt längs kanten. Sverige har testat att spela med yttermittfältare som går in i banan för att ge utrymme för ytterbackarna.

– Men även om vårt yttermittfält spelar brett hittar man lösningar för att komma runt. Både jag och ”Ludde” gillar att gå längs kanten, säger Olsson.

På högerbacken konkurrerar Mikael Lustig med Emil Krafth, men just nu talar allt för Lustig då Krafth är sjuk och inte med i träning.

– Vi vill att både höger- och vänsterbacken ska komma på inlägg, säger Lustig.

Sverige inleder VM mot Sydkorea på måndag klockan 14.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet