Ramos talar till folket. Foto: Bildbyrån.

Lagkaptenen Ramos försöker ena Spanien: ”Vi är en sköld”

Publicerad

Spaniens lagkapten Sergio Ramos talar till folket efter det omdiskuterade beslutet att sparka förbundskaptenen Julen Lopetegui.
– Vi är landslaget, vi representerar en sköld, våra färger, våra supportrar och vårt land, skriver Ramos på Instagram.

Det kom som en chock i går. Spaniens förbundskapten Julen Lopetegui fick sparken med endast två dagar kvar till VM och förbundets tekniske direktör och förre storspelaren Fernando Hierro tar över.

– Vi tackar Julen för allt han har gjort för oss. Han är en av dem som tagit oss till Ryssland men vi är tvingade att avskeda honom. Man måste uppfylla vissa krav och bete sig korrekt, sa Rubiales på presskonferensen efteråt.

Bland de spanska spelarna har få kommenterat att tränaren fått sparken – men lagkaptenen Sergio Ramos skrev så här på Instagram under gårdagen.

”Vi är landslaget, vi representerar en sköld, våra färger, våra supportrar och vårt land. Vårt ansvar och vår hängivenhet är hos er och för er. I går, i dag och i morgon, tillsammans. Framåt Spanien”, skriver lagkaptenen på Instagram.

Det har annars pratas om att just Ramos var en av de som lobbade för att ha kvar Lopetegui som förbundskapten, vilket flera medier rapporterat om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer