Spanien krossade Irland

Spanien hade uppvisning och besegrade Irland med 4-0 i Gdansk. Det var spel mot ett mål och Torres gjorde två av målen.

Fernando Torres slog till snabbt.. Han gjorde 1-0 med ett distinkt skott över Shay Given redan efter fyra minuter. Torres stal bollen av Richard Dunne och slog upp den i nättaket.

Han var nära att näta igen tre minuter senare. Han försökte slå till på ett lågt inlägg men missade bollen knappt.

Fotbolls-EM 2012 – Sverige

Han gjorde dock 3-0 efter att ha blivit helt frispelad i 71:a minuten. Strax efter blev han utbytt mot Fabregas. Innan dess hade David Silva retfullt enkelt bredsidat in 2-0.

-Jag njöt av varje moment, gjorde mål,  och gladdes åt att få vara med i startelvan. Nu måste vi fortsätta med det här spelet och nå final. Det är så här ett normalt spanskt landslag spelar, sa Torres efter segern.

Fabregas kom med i målprotokollet när han slog in 4-0 från snäv vinkel efter hörna.

Irländska fans sjöng

Irland avlossade första skottet på mål. Simon Cox tvingade Iker Casillas att lämna retur i andra minuten.

Spanien var skyhög favorit på en hal matta efter dagens regn och bjöd på fotbollspropaganda.

Robbie Keane fick gult kort i 36:e när han kapade Andres Iniesta. Det var spel mot ett mål men 20 000 irländare på läktarna  sjöng glatt och högt hela tiden.

-Vi sköt oss själva i foten igen. Spanien är så bra att minsta brist på fokus straffar sig. Det var som att jaga skuggor. Men vi fick i alla fall njuta av en  fantastisk atmosfär som alla våra supportrar bjöd på, säger irländske mittfältaren Keith Andrews.

Xavi slog 109 passar rätt, Iniesta nöjde sig med 84. Bäste irländare hittade rätt med 33 passar.

Spanien hade 26 avslut varav 20 på mål! Bollinnehavet var 66 procent.

Nu blir det en rysare i sista gruppspelsomgången. Italien missar slutspel, även vid seger över Irland, om Spanien spelar oavgjort med minst 2-2 mot Kroatien.