Magnus Pehrsson och Tommy Jacobson. Foto: Scanpix

Tre hämtade till förhör efter hot

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har hämtats in till förhör efter hoten mot Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson. De släpptes senare på kvällen.

Två av dem togs vid 15.30 på lördagen vid Stadion i Stockholm. Den tredje togs efter Djurgårdens match mot Syrianska.

– Det fanns ett beslut av åklagare på att de skulle hämtas till förhör, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

De tre männen släpptes senare på kvällen.

Männen, födda, 1979, 1985 respektive 1990, delgavs misstanke om olaga hot.

– Jag vet inte hur de ställer sig till misstankarna, säger Sven-Erik Olsson.

Det var i går som Magnus Pehrsson och ordföranden Tommy Jacobson valde att avgå efter att ha utsatts för hot. Persson beskrev i ett uttalande, som lästes upp vid en presskonferens, situationen som ohållbar.

Obehaglig situation

”En obehaglig situation, både som manager och privat” uppger Pehrsson, som inte deltog i klubbens presskonferens.

Hoten ska ha framförts både via telefon, efter förlusten mot Elfsborg, och i samband med att tre personer oannonserat besökt en träning.

– Jag är jävligt ledsen, jag har nära till tårar måste jag säga. Jag tycker att det här är väldigt tungt, sade Tommy Jacobson vid en presskonferensen.

– Magnus och jag har haft långa samtal den här veckan, jag känner mer och mer att jag kan inte kan vara ordförande eller företrädare för en förening där sådana element uppenbart har så stort inflytande att de tycker att de kan gå runt samhällets alla regler

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer