Tyresös startelva inför höstens match mot Paris SG i Champions League. Foto: Bildbyrån

Tyresö efter rekonstruktionen: ”Krävs många åtgärder”

Uppdaterad
Publicerad

Tyresö riskerade konkurs. Men nu har rekonstruktionen godkänts och ordföranden Hans Lindberg vet att mycket jobb återstår med den ekonomiska verksamheten. – Det krävs många åtgärder, säger han till SVT Sport.

Förra veckan ansökte ett konkurshotat Tyresö om rekonstruktion, och efter att ha fått den godkänd påtalar nu klubbens ordförande Hans Lindberg att man satsar på det sportsliga. Men mycket arbete återstår med den ekonomiska verksamheten.

– Konkret innebär det att vi kraftsamlar helt och hållet för att satsa på det sportsliga. Vi har ju en match i cupen och Champions League som ligger i mars. Men vi måste reda upp situationen och ta oss ur rekonstruktionen, säger ordföranden till SVT Sport.

Vad krävs det för åtgärder från er?

– Det krävs många åtgärder. Vi måste fortsätta prata med sponsorer och söka olika intäktsmöjligheter. Vi har vår budget och det gäller att gå vidare, och förhoppningsvis hitta nya intäkter.

”Ambitionen är att inte släppa spelare”

Ökade intäkter är en sak, men även minskade utgifter är något som klubben måste försöka arbeta med, och Lindberg säger att det är något som klubben ser över.

– Det är naturligt att se över kostnaderna vi har, det finns möjligheter att se över alla kostnader.

Kommer ni att vara tvungna att släppa spelare?

– Nej, vår ambition är att inte göra det, och vi kommer såklart inte att söka spelare i onödan.

Spelarna kommer att få sin lön

Förra veckan kom det även fram att spelarna i Tyresö inte fick någon lön i februari. Men efter att rekonstruktionen nu godkänts är det ingen fara för kommande lön.

– Spelarna kommer att få pengar genom den statliga lönegarantin och de har fått löpande information om hur vi går fram. Deras löner kommer att komma till dem kanske redan nu i veckan, säger Lindberg.

Företagsrekonstruktion är ett alternativ till konkurs för de företag som har ekonomiska problem men som på sikt har en möjlighet att överleva.

Företaget ansöker i domstol om rekonstruktion. Domstolen utser en rekonstruktör om de beviljar rekonstruktionen.

I en företagsrekonstruktion kan det ingå ett offentligt ackord. Det innebär att fordringsägarna (som har ekonomiska krav) får avstå från en del av sina fordringar.

Källa: Kronofogden

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Damallsvenskan 2014

Mer i ämnet