Leksand Max Veronneau jublar efter sitt 2–1-mål mot Leksand. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Viktig seger för Leksand – närmar sig hemmafördel

Uppdaterad
Publicerad

Max Veronneau blev stor hjälte när Leksand besegrade Oskarshamn.

Med sina två mål såg han till så att Leksand kopplade ett rejält grepp om hemmaplansfördelen i åttondelen.

– Det här var en riktigt viktig seger, säger Veronneau till Cmore.

Det var SHL:s två formsvagaste gäng som möttes i Leksand under lördagskvällen. Leksand med sina fem raka nollpoängare och Oskarshamn som bara vunnit en av sina åtta senaste matcher.

Därför kändes det inte helt orimligt när det visade sig vara oavgjort efter ordinarie tid, 2–2.

I förlängningen gick det dock undan. Leksands skyttekung Max Veronneau snodde åt sig pucken i mittzonen och fri med Tim Juel i Oskarshamns mål avgjorde han matchen med sitt 34:e mål för säsongen.

– Det känns riktigt bra, speciellt med tanke på att jag spelade för Oskarshamn i fjol, säger Veronneau till Cmore.

Närmar sig hemmafördel

Tvåpoängaren innebär att Leksand nu har fem poäng ner till Oskarshamn på platsen bakom i tabellen med en match kvar att spela, mot Brynäs på torsdag. Oskarshamn har dock en match mindre spelad och avslutar med möten mot Växjö (tisdag) och Djurgården (torsdag).

– Det här var en riktigt viktig seger. Vi har haft problem med att vinna matcher den senaste tiden men det här betyder förmodligen att vi får hemmafördel i åttondelsfinalen, säger Veronneau till Cmore.

Timrå förlorade

I botten av tabellen är det redan klart att det blir Timrå och Djurgården som tvingas kvala för att hålla sig kvar. De förstnämnda hade chansen att skaffa greppet om hemmaplansfördelen efter Djurgårdens övertidsförlust mot Frölunda men stod för en riktigt blek insats mot Färjestad och förlorade med hela 6–1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.