Frida Westman skadade sig i samband med världscupsuccén. Foto: Bildbyrån

Från succé till skada för Frida Westman

Uppdaterad
Publicerad

Efter en kanoninledning på säsongen för Frida Westman med en historisk pallplats under premiärhelgen i polska Wisla ser det tyvärr sämre ut för tillfället.

– Det var i samband med landningen i det andra hoppet i Wisla som hon vred till knäet och det ser tyvärr lite sämre ut än vi först trodde, säger Andreas Arén, sportsligt ansvarig för backhoppning på Svenska Skidförbundet.

Frida Westman skadade knäet i samband med världscuptävlingen 6 november i polska Wisla. Hon kände direkt att det var något som hände i samband med landningen.

Westman åkte sen direkt hem till Trondheim i Norge där hon är stationerad. Tanken var att hon skulle undersökas i Norge och bilder och utlåtande från de norska läkarna skulle skickas till de svenska läkarna på SOK, Sveriges Olympiska kommitté.

– Bilderna från Trondheim visar på misstankar om lite olika saker, vad vill jag inte spekulera om än. Men vi har i samråd med SOK beslutat att flyga hem Frida så snart det bara går för ytterligare undersökningar, säger Andreas Arén.

Vill inte chansa

Vad det är som inte stämmer är inte officiellt än. Westman kommer att flyga hem i morgon bitti och ska undersökas på Sophiahemmet i Stockholm under onsdagen.

– Frida har suttit på cykel och försökt träna men vad jag förstår så har hon ont. Jag vill inte tro eller chansa men det är ju helt klart något som inte stämmer, säger Andreas Arén.

Oviss framtid

Nästa världscuptävling är i Lillehammer helgen 3-4 december. Hur det blir med Frida Westman och om hon kommer att ha möjlighet att tävla är oklart just nu.

– Ja, jag håller verkligen tummarna, men fy fan vilken vecka det har varit med alla olika besked, avslutar Andreas Arén.

Frida Westman var tvåa efter den första hoppomgången i polska Wisla. I den andra passerades hon av tyskan Katharina Althaus, men slutade ändå trea och tog därmed karriärens första pallplats. Det är första gången en svensk är topp tre i en världscuptävling i backhoppning sedan 1992.

KLIPP: Frida Westman tog karriärens första pallplats (6 november)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Westman. Foto: Viaplay/TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.