Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Westman. Foto: Viaplay/TT Nyhetsbyrån

Frida Westman tog karriärens första pallplats i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska backhopparen Frida Westman, 21, har tagit karriärens första pallplacering i världscupen. Hon blev trea i polska Wisla.

– Jag kan nästan inte tro det. Det känns väldigt kul, säger Westman till Viaplay.

Frida Westman var tvåa efter den första hoppomgången i polska Wisla. I den andra passerades hon av tyskan Katharina Althaus, men slutade ändå trea och tog därmed karriärens första pallplats.

Sedan tidigare hade hon tre fjärdeplatser, varav den senaste kom igår.

Vann tävlingen gjorde österrikiskan Eva Pinkelnig, före just Althaus och Westman. Den norska gårdagssegraren Silje Opseth kom sjua. Westman är nu totalfyra i världscupen efter två tävlingar. Pinkelnig ledder den på 160 poäng.

Det är första gången en svensk är topp tre i en världscuptävling i backhoppning sedan 1992. Den gången, i Örnsköldsvik, var det Mikael Martinsson som var bland de tre främsta.

Westman debuterade i världscupen i november förra året och kunde redan efter årsskiftet börja att placera sig topp 10, med säsongsbästa placering som fyra i österrikiska Hinzenbach i februari. Hon var också den första svenska backhopparen på 28 år som tävlade i OS, där hon blev 16:e.

Nästa världscuptävling avgörs i Lillehammer i början av december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.