Halvor Granerud och hans kompisar från världscupen stoppas i norska mästerskapen. Foto: TT

Norska backhoppare stoppas av sina egna

Uppdaterad
Publicerad

Till skillnad från längdlandslaget har det norska backhoppningslandslaget varit ute i Europa och tävlat i världscupen. Det får man sota för när norska mästerskapen ska avgöras i Trondheim nästa vecka. De stoppas på grund av restriktionerna.

– Jag hade det lite på känn men självklart är det tråkigt. Norska mästerskapen är en tävling med hög status, säger världscupledande Halvor Granerud till NRK om att tvingas gå i karantän.

Trots alla internationella framgångar saknar Granerud ett NM-guld, har två silver och två brons sedan tidigare.

Corona och idrott

Skidförbundet har drivit ärende vidare

Skidförbundet hade ansökt om dispens så att de sammanlagt tolv hopparna som varit på internationellt uppdrag ska få delta men det har avvisats av den lokala hälsomyndigheten i Trondheim, ett beslut som överklagats till högre instans.

– Vi tycker att de aktiva förtjänar att få delta och kollar upp alla möjligheter. Vi anser att vi tar situationen på allvar och har ordnat ett säkert protokoll. Men vi är beredda på att det kan bli ett fortsatt nej, säger hoppchefen Clas Brede Bråthen.

Trots att ett dussintal hoppare av yppersta klass saknas kommer drygt ett 50-tal hoppare till start, vilket visar vilken bredd det finns i sporten i Norge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet