Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige tog sig till final i bandy-VM. Foto: Bildbyrån

Sveriges herrar klara för VM-final mot Finland – med en match kvar av grundserien

Uppdaterad
Publicerad

Sverige och Finland spelade 2-2 i Åby/Tjureda där hemmalaget fick med sig segern efter skiljestraffar. På söndag ska samma lag spela VM-final.

Medan de finländska spelarna kan gå ut och shoppa och ladda för finalen ska Sverige spela den sista betydelselösa grundseriematchen mot Kazakstan i morgon.

– Det blir en match i benen att åka av sig, förhoppningsvis kommer vi att vinna och vara väl förberedda inför söndagen, säger Västerås-målvakten Henrik Kjellson till Bandypuls.

Han imponerande med en räddning efter en sidledsförflyttning och en straffräddning – båda gångerna limmade han bollen.

”Får ta igen det på söndag”

– Det var en väntad matchbild där vi har mycket boll och de ligger lågt. Vi kanske slarvade lite i vårt spel i försvaret. Nu har vi fått en match till mot dem och ska ladda om inför söndagen. Vi har ändå lägen för att vinna. Det är som det är och vi får ta igen det på söndag, säger Kjellson.

Sverige och Finland har stått i särklass när Ryssland stängts ute.

– Det gäller att vi är disciplinerade i vårt eget spel, vår defensiv och inte ger dem luft. Sedan måste vi sätta dit våra lägen, säger den finländske målvakten Kimmo Kyllönen, till vardags i IFK Vänersborg.

– Vi fick försvara oss och mycket och gör det hyfsat bra. Det brukar vara så mot Sverige. Vi fick satsa på kontringar. Vår sisu kan göra skillnad på söndag och vi måste våga hålla i bollen lite mer, säger Kyllönen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.