Linnéa Larsson om turbulensen i AIK: ”Har varit många turer”

Beskedet: Damlaget kan tillsvidare fortsätta med ”business as usual”

Uppdaterad
Publicerad

AIK Bandys herrlag läggs ner. Men damlaget kanske kan räddas. Under torsdagskvällen höll bandyförbundets tävlingskommitté ett möte i frågan. Beskedet var att de behöver mer tid innan beslut kan tas, men att damlaget under tiden kan fotsätta med ”business as usual”.

Tidigare i dag kom beskedet från AIK Bandy att damlaget kanske överlever krisen. Då menade bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson att något formellt beslut ännu inte hade tagits.

– Det är upp till vår tävlingskommitté att se vad som är möjligt. Det finns inga officiella uppgifter, sade han då.

Nu har tävlingskommittén haft ett möte. Beskedet efteråt är egentligen ett icke-besked: att man behöver mer tid innan något kan sägas säkert.

Detta eftersom tävlingskommittén upplever att de inte har tillräckligt med underlag och dessutom måste vänta på att tingsrätten tillsätter en så kallad likviditator.

Under tiden kan damlaget fortsätta sitt seriespel. Men kommer inte spela i helgen, då den matchen redan är uppskjuten.

– Det har varit många turer. Det är helt klart en lättnad, säger AIK:s lagkapten Linnéa Larsson. Hon har precis varit ute och kört fys med resten av laget i regnet vid Gubbängen.

– Jag tror vi kommer komma starka ur det här, säger hon.

Klipp: AIK Bandy stoppar verksamheten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
AIK Bandy lägger ner all verksamhet. Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.