Linnéa Larsson hoppas på ett positivt besked under dagen. Foto: Bildbyrån

AIK:s lagkapten Linnéa Larsson: ”Jag lever på hoppet”

Uppdaterad
Publicerad

Medan AIK:s bandystyrelse med ordföranden Bosse Fasth i spetsen arbetar för att rädda damlaget kvar i elitserien väntar spelarna med spänning på beskedet.

– Jag lever på hoppet, säger lagkaptenen Linnéa Larsson tilll SVT Sport.

Redan under gårdagens möte med styrelsen fick spelarna veta att det inletts en process för att rädda damlagets verksamhet vidare. Beslutet om att lägga ner damlaget togs på felaktiga grunder av klubben eftersom man inte visste att damlaget inte berördes av herrarnas elitlicens.

– Det låter lite oprofessionellt men jag är inte så jätteinvolverad. Det finns andra i klubben som är bättre på det, säger Larsson och avvaktar hur klubbens skrivelse till tävlingskommittén under dagen ska tas emot.

– Jag hoppas att timmarna fram till träningen då vi ska få veta mer går fort. Jag lever på hoppet, säger Larssson.

Laget har redan hunnit spela en match under säsongen, 1-1 mot Sandviken i måndags. Laget tippas vara ett av få som kan utmana Villa/Lidköping om SM-guldet. Lagen möttes i SM-final så sent som i mars.

”Brinner i knutarna”

Om damlaget inte får positivt besked av tävlingskommittén som behandlar ärendet under dagen är spelarna fria att gå till andra klubbar.

– Vi får fokusera på det vi kan. Jag har inte tänkt så långt fram utan vi får ta det då om det skulle bli så. Vi hoppas på ett positivt besked i dag, säger Larsson.

Bandyförbundet ser positivt på att rädda AIK:s damlag kvar i elitserien och avvaktar den fristående instansen tävlingskommittens beslut.

– Det brinner i knutarna och vi hoppas på besked så fort som möjligt, säger generalsekreteraren Pär Gustafsson.

AIK är schemalagt att möta Villa/Lidköping redan på lördag i Gubbängens bandyhall.

KLIPP: AIK Bandy stoppar verksamheten – begär konkurs (2 november 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
AIK Bandy lägger ner all verksamhet. Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.