Hammarby hakar på i toppen – besegrade Bollnäs

Hammarby hakar på i toppstriden.

Laget behövde vinna i den tuffa bortamatchen mot Bollnäs för att inte halka efter i elitserien – då avgjorde Ilja Grachev till 6–5 i 89:e minuten.

Hammarby tog en viktig seger i det svåra bortamötet mot Bollnäs – trots 5–4-underläge med 10 minuter kvar.

I den 82:a minuten kunde Christoffer Fagerström kvittera till 5–5 innan Grachev avgjorde till 6–5 med ett stenhårt skott efter hörna.

Kvitterade dubbelt

Det var också bortalaget som hade kommandot i större delen av matchen. Redan efter en kvart kunde Grachev göra 2–0 med sitt första mål för dagen. Men Bollnäs kom i kapp och kvitterade till 2–2 knappa kvarten senare.

Det skulle upprepas ytterligare en gång kort därefter.

”Bajen” ökade på till 4–2 genom Fagerström och Granchev innan Bollnäs kunde kvittera till 4–4 genom Per Hellmyrs och Samuli Helavuori.

Avgjorde i slutet

Det bäddade för ett rejält slutdrama. Hemmalaget tog sedan ledningen för första gången i matchen i den 82:a minuten efter ett hårt skott av Christian Mickelsson och såg ut att kunna ta med sig alla poängen.

Men Hammarby vände med alltså med de två målen i slutminuterna, trots intensiv slutpress från Bollnäs, och hakar nu på i toppstriden efter 12 spelade matcher.