Edsbyn (i rött) och Villa möttes i vårens SM-final. Då vann Edsbyn med 5-1. Foto: TT

Edsbyn gav Villa lillfingret – tappade 4-2

Uppdaterad
Publicerad

Edsbyn gav Villa Lidköping lillfingret och i slutminuterna hade 4-2 blivit 4-4,vilket blev slutresultatet i SM-final-reprisen.

– Det var tungt, säger Edsbyns Jesper Öhrlund till Sportbladet Play.

Vid 2-1-målet samarbetade bröderna Jesper och Robin Öhrlund (även han nyförvärv). Robin gjorde en soloåkning över hela planen och tog sig in i straffområdet där han kunde servera den helt frie broderna Jesper som enkelt kunde göra mål. De kunde sedan fira målet med en kram tillsammans i ren brödraglädje.

Villas målvakt räddade en straff

Villa kvitterade till 2-2 på hörna genom Martin Johansson varpå Edsbyn återigen tog ledningen när kaptenen Joel Edling styrde in Robin Öhrlunds långa lyra för 3-2. Lillebror Öhrlund gjorde därmed sin tredje assist för kvällen.

Corona och idrott

Joel Broberg hade 3-3 inne för Villa med kvarten kvar men målet blev avblåst för en för hög klubba, en svårbedömd situation.

I stället gjorde 17-årige (fyllde år förra veckan) Rasmus Skarps 4-2 för Edsbyn, när Villaförsvaret inte var tillräckligt bestämt, och noterades för sitt första elitseriemål och lagkamraterna letade rätt på bollen som ett minne. Det såg då ut att vara ett mål som säkrade segern för Edsbyn men det sista kapitlet var inte skrivet.

Skyttekungen slog till

Skyttekungen Christoffer Edlund som värvats från Sandviken dök upp i målprotokollet i slutminuterna. Han skrinnade fram och tog retur på sitt eget skott och lyfte in 4-3-reduceringen för Villa. Martin Karlsson tog sig sedan fram och vispade in 4-4 för Villa i 89:e minuten.

– Det var en tuff och jobbig match. Det märktes att vi inte hade spelat på några veckor. Det var lite pingislungor, men det var jäkligt kul i dag, säger Villas poängräddare Martin Karlsson.

På läktaren var ett fåtal fans på plats. En vepa på 168 kvadratmeter täckte fanssektionen, där Red Farmers brukar hålla till, med 566 namn, där var och en betalat 300 kronor för att medverka. 169 800 kronor in på kontot tack vare det initiativet.

SE OCKSÅ: AIK gjorde fredagen den 13:e nattsvart för Hammarby

MATCHFAKTA

Edsbyn-Villa-Lidköping 4-4 (1–0)

Edsbyn: Jesper Öhrlund 2, Jonas Edling, Rasmus Skarps.

Villa-Lidköping: Martin Karlsson 2, Christoffer Edlund, Martin Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet