Edsbyn krossade Bollnäs i Hälsingederbyt

Bollnäs har förlorat fem raka annandagsderbyn mot ärkerivalen Edsbyn och det blev ingen ändring på det detta år.

Hemma på Ön vann Edsbyn med hela 5-1.

Sex år har gått sedan Bollnäs vann ett annandagsderby mot Edsbyn och det unga Bollnäs räckte inte till idag heller.

Gästerna fick visserligen en bra start och gjorde matchens första mål men därefter tog Edsbyn över.

Bollnäs fick behålla ledningen i drygt en minut innan Jonas Edling gjorde 1-1 och i 20:e matchminuten gav kaptenen Oscar Wikblad, som idag förlängde sitt kontrakt med klubben, Edsbyn ledningen. Edsbyn gick till pausvila i 3-1-ledning efter ett mål av Ted Hedell.

Två minuter hann gå av den andra halvleken innan Oscar Wikblad var framme och nätade igen. Kaptenen lurade bort Bollnäsförsvaret och skickade in 4-1. 5-1 kom tio minuter senare när Ted Hedell snappade upp en boll som Bollnäs tappade, lirkade sig igenom försvaret och slog in 5-1 mitt i ett fall. Uppförsbacken blev för tuff för Bollnäs som inte kunde utmana och Edsbyn vann med 5-1 i den prestigefyllda matchen.

– Vi kommer aldrig nära dem. Vi släpper in några enkla mål och det blir att de får kontrollera allt till slut, säger Bollnästränaren Andreas Westh till Sportbladet Play.