Villa Lidköping och Sandviken. Foto: Bildbyrån

Covidkaoset fortsätter – fjärde bandysemin flyttas

Uppdaterad
Publicerad

Tredje ställdes in efter walk over.

Nu flyttas nästa semifinalmatch mellan Sandviken och Villa Lidköping efter coronakaos. Det gör att finalen ser ut att flyttas.

Före slutspelet slog bandyförbundet fast att inga matcher skulle flyttas just för att freda finaldatumet 27 mars. I och med att lördagens match flyttas – utan någon WO-seger -frångår förbundet sitt regelverk.

– Vi kan hamna i ett läge där vi tvingas lämna WO i finalen och där vill vi inte hamna, motiverar bandyförbundets ordförande Per-Anders Gustafsson kursändringen för SVT Sport.

Svenska bandyförbundet och Svensk elitbandy väljer, efter att spelare i båda lagen visat symtom på covid-19, att skjuta upp den fjärde SM-semifinalen. Den skulle ha spelats på lördag den 20 mars, ett nytt speldatum är inte satt.

Finalen kan flyttas en vecka

– Efter ett snabbt agerande tillsammans med berörda klubbar och Svensk Elitbandy, har vi kommit fram till att vi måste utreda alla möjligheter kring finalerna, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska bandyförbundet.

Villa leder semifinalserien med 2–1 i matcher, där Lidköping i går vann den tredje via walk over eftersom runt åtta spelare i Sandviken hade coronasymtom som feber och krasslig i halsen. Senare under kvällen konstaterade klubben att sju spelare hade testat positivt, och SAIK har stängt ner verksamheten tills vidare.

Om bandyförbundet får välja kommer finalen att spelas på påskafton den 3 april.

– Vi ser finalen flyttad en vecka som ett bra alternativ men det är flera intressenter inblandade som vi för samtal med, säger Per-Anders Gustafsson.

I den andra semifinalen leder AIK mot Edsbyn med 2–1 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.