Västerås svenska mästare i bandy igen. Foto: Bildbyrån

Västerås tog SM-guldet i bandy – Första gången på sju år

Västerås är svensk mästare i bandy 2023 inför 12 458 åskådare.

Viktor Spångberg avgjorde i förlängningen, till 21:a SM-guldet för VSK.

– Det här var fruktansvärt skönt, nu ska vi fira, säger VSK:s Tobias Hjälmeby Holmberg till SVT Sport.

Västerås skaffade sig en tidig ledning i den 117:e bandyfinalen efter att Robin Andersson rundat Villas målvakt Anton Johansson.

Storjubel hos mesta mästarna inom svensk herrbandy. Efter 18 minuter lyfte Västerås Rasmus Sjöström långt och efter lite slarv i Vila-försvaret nöp Christoffer Fagerström, som var starkt bidragande till att VSK tog sig till final, bollen och satte 2–0.

Tio minuter innan paus satte Tim Persson reduceringen för Villa från snäv vinkel.

I andra mitten av andra halvlek gjorde Västerås 3–1, trodde många, men det underkändes på grund av hög klubba.

”Guldet är hemma”

Istället kvitterade Villas Christoffer Edlund efter en trasslig situation, i matchens 87:e minut.

Matchen gick till förlängning och där avgjorde Viktor Spångberg för Västerås som är svensk mästare.

– Fyfan vad skönt, säger Tobias Hjälmeby Holmberg till SVT Sport.

Känns det som att guldet är hemma?

– Ja. det är så jävla hemma, säger han.

Senast Västerås vann SM-guld var säsongen 2015/2016, det här var klubbens 21:a SM-guld på herrsidan och med den noteringen har klubben flest SM-guld. Det här var Villas andra raka finalförlust.