William Arvidssons Gripen får spela kvar i elitserien nästa år. Foto: Sebastian Lamotte/Bildbyrån

Gripen klart för elitserien i bandy – med en omgång kvar av kvalspelet

Uppdaterad
Publicerad

Gripen får spela i elitserien även nästa säsong.

De säkrade platsen i kvalspelets näst sista omgång.

Efter 6–3-segern mot Åby/Tjureda var glädjen och lättnaden stor.

– Det är som en stor sten har släppt hos alla och vi går bara och njuter, säger mittfältaren William Arvidsson.

Gripen från Trollhättan fick kvala sig kvar i elitserien, efter att de slutat säsongen med sämre målskillnad än Vänersborg.

Men nu, med en omgång kvar av kvalspelet, står det klart att laget får chans att revanschera sig i elitserien nästa säsong. De vann med 6–3 borta mot Åby/Tjureda och har därmed tre poängs försprång ner till Kungälv på tredje plats, med bara en omgång kvar av kvalspelet.

– Vi ska käka pizza nu och sedan ska vi sova i Jönköping så får vi se vad som händer där. Själv ska jag i alla fall blanda till en stor jävla grogg, säger tvåmålsskytten William Arvidsson till Bandypuls, och berättar vidare att det har varit en jobbig tid sedan det blev klart att laget blev tvunget att kvala sig kvar i rikets högsta serie:

– Fy, men har inte mått jättebra alltså. Det har varit jobbigt ända sedan det blev klart. Det har varit ångestfyllt och jag har varit i den där klassiska bandybubblan där det här kvalet har varit det enda jag gått och tänkt på så det är otroligt skönt att det blev klart nu. Det är som en stor sten har släppt hos alla och vi går bara och njuter.

Frillesås innehar just nu den andra och sista elitserieplatsen. De möter redan avsågade Åby/Tjureda i den sista omgången på söndag, och har dessutom tio måls bättre målskillnad än tredjeplacerade Kungälv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.