Fördel Sandviken efter Edlunds hattrick

Den första kvartsfinalen var riktigt jämn.

I den andra tog Sandviken ett rejäl kliv mot semifinal efter en rasande kvart i slutet av första halvlek.

Till slut vinner man med 5-3 i Vetlanda och leder nu med 2-0 i matcher.

– Vi gör en jättebra bortamatch. Första halvlek är jättebra, det är där vi avgör matchen tycker jag, säger Sandvikens lagkapten Daniel Berlin i Sportbladets sändning.

Staden Vetlanda försöker fortfarande samla sig efter vansinnesdådet där sju personer skadades av en ensam knivman.

Bandylaget Vetlanda ska mitt i allting spela SM-kvartsfinaler mot Sandviken. Timmarna efter dådet förlorade Vetlanda den första med uddamålet.

Under fredagskvällen var man inte ens nära att rå på Sandviken på hemmaplan.

Avgjorde på en kvart i första

Det tog en dryg halvtimme innan Hannes Edlund spräckte nollan från straffpunkten. Sen gick det undan. I första halvleks sista 15 minuter avgjorde i princip Sandviken matchen.

Albin Airisniemi rann igenom det gulklädda försvaret och bombade in 2-0 bara ett par minuter efter 1-0-målet.

Sekunder innan pausvilan hittade Oscar Stadin till Rasmus Forslund med en välavvägd och precis passning in framför mål.

3-0 i paus blev 4-0 tidigt i andra genom Hannes Edlund som innan matchen var över hunnit göra sitt tredje (5-1).

Vetlanda gjorde sitt bästa för att skapa lite nerv men var numret mindre och lyckades inte förvalta de chanser man väl skapade i slutet.

18-åringen Emil Nordström har varit en frisk fläkt i Vetlanda den här säsongen.

– Det står 0-0 länge. Så får dom in 3-0 innan halvtid och då blir det tungt. Vi måste fortsätta lite på samma sätt, det är bara små marginaler som skiljer i de här matcherna, säger han.

Kvartsfinal 3 spelas i Sandviken på söndag.

KLIPP: Sirius första kvartsfinal på tio år (28 feb 2021)