Skutskär tog sitt första SM-guld på damsidan genom att vinna finalen mot AIK 2018. Foto: TT.

Gruvlig revansch för Skutskär i finalreprisen

Uppdaterad
Publicerad

Det är regerande svenska mästaren Västerås som fått favorittipsen inför den här säsongen. I dag tog Skutskär gruvlig revansch från SM-finalen i mars och vann med 8-2 på hemmaplan.

– Det är viktigt att känna att man får vinna över dem, så att det inte blir någon mental spärr för oss, säger tränaren Johanna Pettersson till Bandypuls.

Trots en stor ledning i slutet slog inte Skutskär av på takten. Med knappa kvarten kvar bet sig laget fast och kaptenen Malin Andersson fick två chanser framför mål och kunde slå in en backhand för 8-2, hennes andra mål, och publiken på ett mulet IP kunde jubla.

Matchen blåstes av efter exakt 90 minuter utan tilläggstid och skutskärsspelarna kunde samlas och fira segern och sedan tacka den lilla klacken på plats.

Förutom Andersson och Emma Ahlander blev den spelande tränaren Johanna Pettersson, som styrde mycket av spelet, tvåmålsskyttar för Skutskär.

Västerås vann finalen för åtta månader sedan på straffar efter 3-3 vid full tid.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.