Elitserietränarna under upptaktsträffen i Uppsala. Foto: Bildbyrån

Här är klubbarna som kan förlora elitlicensen

Uppdaterad
Publicerad

AIK Bandy utreds av Skatteverket och förra säsongen var både Hammarby och Sandviken i ekonomisk knipa. Svenska bandyklubbar har svårt att få ihop det ekonomiska och nu kan fem klubbar förlora sin elitlicens.

I förra veckan kunde SVT Sport avslöja att AIK Bandy utreds av skatteverket. Om en vecka ska de premiärspela i Elitserien ochtränare Andreas Bergwall har fullt förtroede för sin klubb.

– Jag har en trupp som jag ska förvalta och få så bra resultat som det går, då kan inte jag fokusera på allt annat som händer runt om i föreningen. Det jag vet, utefter den kontakten jag har med dem jag jobbar med, är att allt är under kontroll, säger Bergwall till SVT Sport.

Men AIK är inte den enda föreningen som har problem med ekonomin. Av fjorton klubbar har fem så svåra problem att deras elitlicens för nästa säsong är hotad.

Se inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.